Poängjakten
Nr 1 Honningrosas Jösta Hjerteknuser
Nr 1 Honningrosas Jösta Hjerteknuser
Nr 2 Vildhöjdens Aggera
Nr 2 Vildhöjdens Aggera
Nr 3 Sixten
Nr 3 Sixten
Nr 4 Honningrosas Selma Hjerteknuser
Nr 4 Honningrosas Selma Hjerteknuser
Nr 5 Gnipagrottans Bedårande Blenda
Nr 5 Gnipagrottans Bedårande Blenda

Poängjakten


Vilka är med

Poängjakten är en inofficiell tävling för NBR:s medlemmar för att kora Årets Buhund.


För att få tillgodoräkna sig poäng för tävling, kurs eller aktivitet i NBR:s poängjakt, måste man vara medlem i NBR vid tillfället då tävlingen, kursen eller aktiviteten utfördes. Inga poäng delas ut till icke-medlemmar eller till personer som blivit medlemmar efter tävlings-, kurs- eller aktivitetstillfället.


Dessa regler gäller ej valparna. Alla valpar (upp till 9 månaders ålder) kan vara med i poängjakten, utan att deras ägare är medlemmar.


Poängjakten har tillkommit för att bl. a. främja aktivering av buhundarna och uppmuntra till att få hundarna ögon- och HD-undersökta.


Medlemmarnas hundar kommer automatiskt med i Poängjakten. Om det är någon som inte vill ha med sin hund i poängjakten, måste detta anmälas till adm. ansvarig. För medlemmar bosatta utomlands gäller att ni meddelar adm. ansvarig alla tävlingsresultat. 


När det gäller valpar som varit med på utställning, så måste det anmälas till adm. ansvarig. Valpar går i inofficiell klass och kommer inte med i resultaten på Hunddata. 


För att sidan ska bli så bra som möjligt är det viktigt att ni skickar in era resultat, när ni har gjort något kul med era hundar.  Det vi behöver veta är:  Hundens namn, reg. nr och resultatet så klart.

Regler


Bilder på hundar

Utställningshundarna tävlar i 4 olika ligor:


Valpar

Veteraner

Vuxna hanhundar

Vuxna tikar


Alla hundar får räkna de fem bästa resultaten. Resultat tillgodoräknas endast från officiella utställningar (förutom valpar som alltid är inofficiell).


I Aktivitetsligan, får man poäng för någon form av aktivitet, t.ex. lydnad, agility, bruks, viltspår mm. I aktivitetsligan får du räkna de tre bästa resultaten från varje delgren.


Poäng ges bara för officiella tävlingar i utställning, lydnad, bruks, agility, viltspår mm.


Undantagna är valpar i valpklass som alltid ställs ut inofficiellt upp till 9 mån ålder. Se mera info på Poängberäkning 


Kurser och Dylikt (HD, MH-beskrivning och ögonlysning) är inte en liga i sig. Härifrån får man tillgodoräkna sig de fem bästa resultaten i tävlan om Årets Buhund.


Vid årets slut räknas poängen från respektive liga din hund har deltagit i samman och den som uppnått högsta poäng utses till Årets Buhund.På utställningshundar ser vi gärna "stå-bilder", om möjligt med hunden tittande till höger.


På aktivitetshundarna är det trevligt med bilder på hundarna när de håller på med sin aktivitet.